Biodiversitetskrisen – hvad kan vi gøre?

DN Rebild og Vild med Rebild har inviteret den sagkyndige Michael Stoltze til Rebild for at fortælle om biodiversitet og hvordan vi kan give den en hjælpende hånd uanset om man er altanejer, haveejer eller lodsejer.

Har du lyst til at give biodiversiteten et boost? Du kan høre hvordan ved et gratis foredrag af Michael Stoltze. Det foregår i regi af Danmarks Naturfredningsforening Rebild og Vild med Rebild

tirsdag den 30. marts kl. 19-21 på Rebildcentret.

Vi befinder os midt i en menneskeskabt biodiversitetskrise. Dyr- og plantearter forsvinder med alarmerende hast på grund af mangel på egnede levesteder, forurening og klimaændringer, som flere arter ikke kan nå at tilpasse sig. Alt er dog ikke fortabt; vi kan stadigvæk nå at gøre noget ved det.

Foredragsholder, biolog og forfatter Michael Stoltze er grundigt inde i stoffet og kan fortælle os om hvad biodiversitet er, hvorfor den biologiske mangfoldighed daler, hvorfor det er et problem og hvordan vi alle kan bidrage til at bremse den sørgelige udvikling. 

Michael Stoltze har en baggrund fra blandt andet Zoologisk Museum, Miljøministeriet og Danmarks Naturfredningsforening. Han driver bloggen Dansk Natur og har alene eller i samarbejde med andre forfattere udgivet bøger om danske dagsommerfugle, dansk natur, Danmarks nationalparker og sommerfuglehaver. Nu er han aktuel med bogen “Biodiversitet“.

Foredraget giver en oversigt over krisen globalt og i Danmark og kommer med løsninger, herunder, hvad man selv kan gøre i hverdagen og i sin have eller grund for at støtte den biologiske mangfoldighed. Blandt de talrige råd og ideer er der eksempler på, hvordan man får mange vilde plantearter og sommerfugle til at trives i haven.

Download flyer