Terndrup

Grønne områder ved Terndrup Skole

Projektets målsætning er at skabe mulighed for, at lokalsamfund med skoler, private og lokale værker i fællesskab kan gå sammen med borgerne om at skabe spændende arealer, hvor biodiversiteten kan øges til gavn for insekterne.
Samtidig kan dette fællesskab være med til at sætte bysamfundene på “landkortet” og være med til at øge interessen for disse små lokalsamfund.
Målgruppe er alle borgere i Blenstrup med omkringliggende landsbyer.

Terndrup Frugthave og Terndrupæblet

Formålet er at skabe en bypark med et grønt og vildt område, hvor der skal være nye levesteder for insekter, fugle og smådyr. Den grønne bypark skal forbindes med de andre grønne områder og kiler i byen ved stier, der skal invitere til at byens borgere og andre naturelskere kan få gode vandreoplevelser i naturen både i og omkring vores by.
I Frugthaven skal der bl.a. pærer og blommer også være vores eget æble “Terndrupæblet”.

Terndrupæble

Terndrup Æblet

Denne gamle æblesort så dagens lys i 1850 på Bælumvej 1 i Terndrup. En kerne smidt i haven udviklede sig til et træ med spiseæbler af god kvalitet og aroma. (Se detaljeret beskrivelse her).
Podekviste fra træet blev ca. 1956 anvendt på Gl. Estrup, hvor træet stadig står sammen med en række gamle mere eller mindre glemte danske æblesorter.
Terndrup Borgerforening har ved hjælp af podekviste fra Gl. Estrups/Øster Hornum produceret dette træ, så Terndrupæblet hermed er vendt tilbage til hjembyen.

Hvordan i praksis

Projekterne udføres i samarbejde borgerforeningen, Terndrup Skole, Vild med Rebild, Rebild Kommune…


Nyt fra Terndrup